Підписатися на RSS

До Дня народження КОБЗАРЯ

Ну що б, здавалося, слова...
Слова та голос — більш нічого.
А серце б’ється — ожива,
Як їх почує!.. Знать, од Бога
І голос той, і ті слова
Ідуть меж люди!
Т.Г.Шевченко

Сьогодні Україна та весь світ відзначають 204-у річницю з дня народження великого українського письменника Тараса Шевченка. Урочистий захід в якому прийняли участь працівники КЗО МЦТПУМ відбувся 09 березня біля погруддя Шевченка. Ми радіємо, що можемо додати свій голос до тих, що вшановують великого українського поета Тараса Шевченка. В центрі протягом тижня проходили різноманітні заходи: години спілкування, конкурси, інформаційні повідомлення, які виховують патріотичні почуття, любов до рідної країни, людей, прагнення більше дізнатися про своїх видатних співвітчизників.

/Files/images/2018/CIMG7983.JPG

Дві весняні дати: 9 та 10 березня, а між ними 47 років життя

Тарас... Просторо в цьому імені. В ньому вся історія наша, все буття, ява і найпотаємніші сни. Нас просто не існує без нього: Україна — це Шевченко, Шевченко — це Україна. Синонімічна пара на всі часи, доки й світу.

Уявити себе без Шевченка — все одно, що без неба над головою. Він — вершинна парость родового дерева нашої нації, виразник і хранитель народного духу. Шевченко універсальний. Кажемо: Тарас — і чи є такий українець, який би не знав, про кого йдеться. Шевченко для свідомості українців — не просто література. Він — наш всесвіт. Явище Шевченка — виправдання України перед людством, підтвердження нашої національної повноцінності. Слово, яке не співвідноситься з його Словом, — нічого не варте. До Шевченка треба доростати всім життям.…

Кiлькiсть переглядiв: 257

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.