Підписатися на RSS

9 листопада - День української писемності та мови

9 листопада – День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні з 1997 року за Указом Президента України. Це день вшанування пам’яті Нестора-літописця, першого історика Київської Русі, мислителя, ученого, дослідника, який написав «Повість минулих літ» про історію становлення нашої держави до 1113 року.

День української писемності та мови відзначено в КЗО МЦТПУМ, у ХVІІІ-ому радіодиктанті національної єдності взяли участь усі охочі: адміністрація КЗО МЦТПУМ та ЦНТТ, викладачі, майстри виробничого навчання, спеціалісти, молодший обслуговуючий персонал закладів освіти. Активними учасниками національного флешмобу були: Усенко Тетяна Олександрівна, директор КЗО МЦТПУМ; Морозова Мар’яна Олександрівна, директор ЦНТТ; Кривопуст Оксана Іванівна, заступник директора з навчально-виховної роботи. Офіційне гасло цьогорічного заходу – #пишемо разом – підтверджено спільнотою закладу освіти! Основна мета диктанту – єднання навколо мови – справдилася!

Текст радіодиктанту «Крила України», надиктований доцентом Київського університету ім. Б. Грінченка, автором підручників і посібників з української мови та літератури, активним борцем за чистоту української мови Олександром Авраменком, нікого не залишив байдужим, ще раз утвердивши в думці, що в єдності – сила. І не тільки в урочисті дні, а повсякчас! Спілкуймося українською! Думаймо українською! Дбаймо про Україну!

/Files/images/CIMG8453.JPG

/Files/images/CIMG8447.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 297

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.