Підписатися на RSS

Порядок реагування на доведені випадки булінгу (цькування) в КЗО МЦТПУМ

1. Здобувачі освіти та викладачі, майстри виробничого навчання зобов’язані повідомляти директору КЗО МЦТПУМ про випадки цькування, якщо вони були його безпосередніми свідками чи про які отримали достовірну інформацію.

2. Письмові заяви про випадки булінгу (цькування) подаються директору закладу освіти. Саме він має видати рішення про проведення подальшого розслідування. Після цього директор закладу освіти має скликати комісію з розгляду випадків булінгу. Ця комісія ухвалюватиме рішення за результатами розслідування та вживатиме заходів реагування.

3. На сайті КЗО МЦТПУМ розмістити інформацію про порядок подання, розгляду та реагування на заяви про доведені випадки булінгу.

4. Директор КЗО МЦТПУМ обов’язково повідомляє про випадки булігу в уповноважені підрозділи Національної поліції та службу в справах дітей.

5. Якщо директор закладу освіти жодним чином не реагує на випадки булінгу, скарги передаються до відділу освіти Марганецької міської ради. Батьки можуть звернутися до Національної поліції в разі необхідності.

Обов’язки керівника закладу освіти:

Ø затверджує та оприлюднює план заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу в закладі освіти;

Ø розглядає заяви про випадки булінгу від здобувачів освіти, їх батьків, законних представників, інших осіб та видає рішення про проведення розслідування;

Ø скликає комісію для прийняття рішення за результатами проведеного розслідування та вживає відповідних заходів реагування.

Обов’язки здобувачів освіти, педагогічних працівників, інших осіб,

які залучаються до освітнього процесу:

Ø повідомити керівництво закладу освіти про відомий їм факт булінгу по відношенню до здобувача освіти або педагогічного працівника, інших осіб, які залучаються до освітнього процесу, свідком яких вони були особисто, або отримали достовірну інформацію про такий випадок від інших осіб;

Ø педагогічні працівники, інші особи, які залучаються до освітнього процесу, повинні вживати невідкладних заходів щодо припинення булінгу в межах своїх повноважень.

Права батьків здобувачів освіти:

Ø подавати заяву керівництву закладу освіти або його заступнику про випадки булінгу по відношенню до дитини або будь-якого іншого учасника освітнього процесу;

Ø вимагати повного та неупередженого розслідування випадків булінгу;

Ø брати участь у розробці плану заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу в закладі освіти та отримувати інформацію про стан його реалізації.

Батьки зобов’язані:

- сприяти керівництву закладу освіти у проведенні розслідування щодо виявлення фактів булінгу;

- виконувати рішення та рекомендації комісії з розгляду випадку булінгу у закладі освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 385

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.