Підписатися на RSS

День Європи

У нашій країні день Європи святкується вже впродовж 16-ти років.

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. У День Європи мешканці України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

День Європи для України означає багато чого. Адже наша країна прагне стати повноцінною європейською державою та увійти до Європейського Союзу.

Учнівський і педагогічний колективи нашого закладу освіти залучилися до проведення тижня Європи.

Учні професійних груп спеціалізації «Діловод» та «Оператор комп’ютерного набору» (викладач Усенко Тетяна Олександрівна, майстер виробничого навчання Гельцер Оксана Володимирівна) підготували цікаву інформацію про країни Євросоюзу та провели конкурс буклетів «Подорожуємо країнами Європи».

/Files/images/P1060976.JPG

Тиждень європейської кухні провели учні профільних груп спеціалізації «Кулінарія» (майстер виробничого навчання Зінчук Ірина Станіславівна).

Вони ознайомили присутніх з особливостями національних кухонь європейських країн та приготували по одній страві. Із задоволення пригощали французькими круасанами, іспанською пастою, австрійським штруделем, швецькими драниками з

сиром та іншими стравами.

/Files/images/CIMG8644.JPG

/Files/images/CIMG8647.JPG

/Files/images/CIMG8642.JPG

/Files/images/CIMG8637.JPG

/Files/images/CIMG8635.JPG

/Files/images/P1060889.JPG

Всеукраїнський відкритий онлайн-урок «Європа починається з тебе» приурочений до святкування Дня Європи в Україні та спрямований на популяризацію європейських демократичних цінностей та європейської інтеграції серед учнівства, формування «європейської свідомості» та відчуття «громадянина Європи», усвідомлення серед молодих українців своєї приналежності до Європи.

15 травня з 09:25 до 10:30 адміністрація КЗО МЦТПУМ долучилася до святкування Дня Європи в Україні під час відкритого онлайн-уроку «Європа починається з тебе», до якого приєдналися 2164 освітніх закладів України!

Організатори заходу Міністерство інформаційної політики України, Офіс віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерство освіти та науки України за підтримки проекту ЄС «Association4U», Google Україна та Київського молодіжного центру.

Під час відкритого онлайн-уроку, відомий тележурналіст, актор, сценарист і музикант Майкл Щур простими словами проілюстрував, як впровадження європейських цінностей та стандартів в Україні сприяє покращенню життя кожного українця та формуванню демократії, свободи та прав людини в України.

Водночас Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова поспілкувалися з учнями і відповіли на запитання.

Під час уроку всі учасники, гості та ведучий Майкл Щур дискутували щодо цінностей і життя в Україні та ЄС, євроінтеграції Української держави та ментальності українців і європейців.

/Files/images/CIMG8672.JPG

/Files/images/CIMG8676.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 271

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.