День кухаря
20 жовтня 2019 в Україні відзначають Міжнародний день кухаря. Він заснований в 2004 році Всесвітньою асоціацією кулінарних співтовариств.
Ця організація, до речі, налічує 8 мільйонів членів – представників кухарський професії з різних країн. І з 2004 року кожне 20 жовтня більше 70 країн світу вшановують своїх кухарів і кулінарів. У цей день представники громадського харчування проводять конкурси майстерності, дегустацію приготованих майстрами страв і, звичайно, вшановують своїх шеф-кухарів і супер-кулінарів.
Професія кухаря – одна з найбільш затребуваних у світі і одна з найдавніших. У Стародавньому Римі існувала муза на ім’я Кулінарія – покровителька кухарської справи. Саме від неї і отримало назву слово «кулінарія».
Перші рецепти, записані на папері, з’явилися в Вавилоні, Стародавньому Єгипті і Стародавньому Китаї, а також в країнах арабського Сходу.
Вітаємо Горб Інну Анатоліївну, майстра виробничого навчання з кухарської справи та учнів профільних груп спеціалізації «Кулінарія» з Міжнародним днем кухаря! Нехай життя кипить, як гарячий бульйон на плиті, кар’єра зростає, як тісто на дріжджах, успіх буде пишним, як збитий крем, а в повітрі сім’ї панує запаморочливий аромат любові!
Коментарi