Підписатися на RSS

Професійна орієнтація - один з основних напрямів виховної роботи з учнями випускних класів

/Files/images/CIMG8515.JPG

Професійна орієнтація у нашому освітньому процесі ще в стадії становлення. Не є таємницею, що підліток, обираючи профіль навчання у 10-11 класі, орієнтується частіше не на певну майбутню професію, а на друзів, вчителів, предмети, які йому більше подобаються.

Профорієнтація являє собою систему заходів, спрямованих на забезпечення свідомого професійного самовизначення та становлення особистості з урахуванням своїх можливостей та індивідуальних особливостей і кон’юнктури ринку праці.

Профорієнтаційна робота серед учнів старших класів передбачає формування у них професійної перспективи розгорнутих у часі життєвих планів, спрямованих на вибір професії і ствердження себе як суб’єкта професійної діяльності.

На виконання регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» та Комплексної програми розвитку освіти у місті Марганці на 2018-2021 рр. 15 січня 2019 року на базі КЗО МЦТПУМ за сприяння відділу освіти Марганецької міської ради (головний спеціаліст Бистра О.В.) був проведений профорієнтаційний масовий захід для учнів 11-х класів закладів загальної середньої освіти міста, мета - проведення профорієнтаційної та роз’яснювальної роботи серед учнівської та батьківської громадськості. Старшокласники зустрілися з доцентом кафедри гірничих машин та інжинірингу, кандидатом технічних наук механіко-машинобудівного факультету Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» Ганкевичем В.Ф.

Валентин Феодосійович ознайомив присутніх з календарем абітурієнта - 2019, правилами прийому до НТУ «Дніпровська політехніка» на 2019 рік, з особливостями студентського життя, з переліком предметів у сертифікаті УЦОЯО, з переліком спеціальностей (спеціалізацій) та освітніх програм, за якими оголошується прийом на навчання, ліцензовані обсяги та нормативні терміни навчання на які здійснюється прийом на навчання для здобуття ступеня бакалавра.

Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» здійснює діяльність відповідно до стандартів європейського науково-освітнього простору за пріоритетним державним фінансуванням.

За оцінкою міжнародної групи експертів ЮНЕСКО і центру «Євроосвіта», які складають академічний рейтинг «Топ-200 Україна (2018), Дніпровська політехніка восьмий рік поспіль увійшла до десятки кращих і посіла восьме місце серед 200 університетів країни.

Кiлькiсть переглядiв: 225

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.