Підписатися на RSS

Правила поведінки здобувачів освіти комунального закладу освіти міського центру трудової підготовки учнівської молоді

Правила поведінки здобувачів освіти

комунального закладу освіти міського центру трудової підготовки учнівської молоді

Правила поведінки здобувачів освіти базуються на законах України, постановах Міністерства освіти та науки України та органів місцевого самоврядування, Статуту КЗО МЦТПУМ.

1. Загальні правила поведінки

1.1. Здобувач освіти приходить до закладу за 10-15 хвилин до початку занять, чистий і охайний. При вході у заклад освіти дотримується правил ввічливості.

1.2. Забороняється приносити до КЗО МЦТПУМ та на його територію з будь-якою метою і використовувати будь-яким способом зброю, вибухові або вогненебезпечні предмети і речовини, спиртні напої, наркотичні засоби, інші токсичні речовини та отрути, газові балончики.

1.3. Не дозволяється без дозволу педагогів йти із закладу та з його території в урочний час. У разі пропуску навчальних занять повинен надати керівнику групи довідку від лікаря або записку від батьків (або осіб, які їх заміняють) про причину відсутності на заняттях. Забороняється користуватися мобільними телефонами на заняттях.

1.4. Здобувач освіти приносить необхідне навчальне приладдя, зошити, книги. Приходить з підготовленим домашнім завданням.

1.5. Здобувач освіти проявляє повагу до старших, однолітків. Учні, слухачі й педагоги звертаються один до одного шанобливо.

1.6. Фізична конфронтація, залякування і знущання над людиною або твариною є неприпустимими формами поведінки здобувачів освіти у закладі освіти та за його межами.

1.7. Здобувачі освіти бережуть майно закладу освіти, надають посильну допомогу в його ремонті.

2. Поведінка на заняттях

2.1. При вході педагога в навчальний кабінет, майстерню, здобувачі освіти встають на знак вітання, сідають з дозволу майстра виробничого навчання, викладача. Так само учні, слухачі вітають будь-якого дорослого, що увійшов до кабінету під час занять.

2.2. Протягом уроку не можна шуміти, відволікатися самому і відволікати інших сторонніми розмовами, іграми та іншим справами, що не стосуються уроку. Час уроку повинен використовуватися тільки для освітнього процесу.

2.3. Якщо під час занять учню, слухачу необхідно вийти з кабінету чи майстерні, то він повинен підняти руку і попросити дозвіл у викладача або майстра виробничого навчання.

2.4. Учень, слухач має право в коректній формі відстоювати свій погляд і свої переконання при обговоренні різних спірних і неоднозначних питань, які стосуються теми уроку.
2.5. Здобувачі освіти зобов’язані знати і дотримуватися правил безпеки життєдіяльності як під час уроків, так і після їх закінчення.

2.6. Якщо здобувач освіти хоче поставити запитання вчителю або відповісти на запитання вчителя, він піднімає руку. Дзвінок про закінчення уроку дається для педагога. Тільки коли викладач, майстер виробничого навчання оголосить про закінчення заняття, учень, слухач має право покинути кабінет.

3. Поведінка до початку занять, на перервах

і після закінчення занять

3.1. До початку уроку здобувач освіти повинен: - прибути до кабінету до першого дзвоника;

- після першого дзвоника з дозволу викладача або майстра виробничого навчання увійти до кабінету чи майстерні і підготуватися до уроку.

3.2. Під час перерви учні, слухачі зобов’язані:

- навести чистоту та порядок на своєму робочому місці;

- вийти з кабінету;

- рухаючись коридорами, сходами триматися правої сторони;

- підкорятися вимогам працівникам КЗО МЦТПУМ, черговим;

- допомагати підготовляти кабінет, майстерню на прохання викладача або майстра виробничого навчання до наступного уроку;

- не вживати непристойні вирази і жести на адресу будь-яких осіб, шуміти, заважати відпочивати іншим;

- здобувачі освіти можуть вільно переміщатися по закладу освіти, окрім тих місць, де їм заборонено знаходитися в цілях безпеки (горище, підвал);

- категорично забороняється залишати будівлю КЗО МЦТПУМ задля збереження життя та здоров’я та з метою уникнення випадків травматизму;
- забороняється штовхати один одного, гратися в небезпечні ігри, кидатися рюкзаками, сумками і іншими предметами, застосовувати фізичну силу;
- категорично забороняється самовільно розкривати вікна, сидіти на підвіконнях;

- палити в будівлі і на території закладу освіти;

- у разі спізнення на урок постукати у двері кабінету, зайти, привітатися з педагогом, вибачитися за спізнення і попроситися сісти на місце.

3.3. Після закінчення занять здобувач освіти повинен покинути заклад освіти, дотримуючись правил ввічливості.

3.4. Черговий по кабінету:

- знаходиться в ньому під час перерви;

- забезпечує порядок у кабінеті, провітрює приміщення;

- допомагає викладачу, майстру виробничого навчання підготувати кабінет до наступного уроку;

- стежить і підтримує відповідні санітарні умови, прибирає кабінет.

3.5. На перервах здобувачі освіти можуть звернутися до свого керівника групи, чергового вчителя за допомогою, якщо проти них здійснюються протиправні дії.

4. Кінцеві положення

4.1. Здобувачі освіти не мають права пропускати заняття без поважних причин.

4.2. Здобувачі освіти не мають права під час знаходження на території КЗО МЦТПУМ та при проведенні масових заходів скоювати дії, небезпечні для власного життя і здоров’я та оточуючих. Забороняється вживати тютюнові вироби на території закладу освіти.

4.3. Учні, слухачі не мають права знаходитися в приміщенні закладу освіти після закінчення навчальних занять або позаурочних заходів без дозволу працівників КЗО МЦТПУМ.

4.4. За порушення цих Правил та Статуту КЗО МЦТПУМ здобувачі освіти притягуються до відповідальності, до них можуть бути вжиті такі стягнення:
- усне зауваження;
- виклик учня, слухача самого або з батьками на засідання педагогічної ради;
- відшкодування завданої здобувачем освіти матеріальної шкоди його батьками або особами що їх замінюють.
4.5. Ці Правила розповсюджуються на всіх здобувачів освіти КЗО МЦТПУМ і є обов’язковими для виконання на всій території закладу освіти , а також під час усіх масових заходів, що проводяться.
Кiлькiсть переглядiв: 257

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.