Підписатися на RSS

Професійна орієнтація у системі підготовки здобувачів освіти 10-11 класів закладів загальної середньої освіти шлях до професійної діяльності

Якщо ви вдало оберете

професію і докладете до неї душу,
то щастя саме знайде вас.(Ч. Дарвін)

У житті кожної людини вибір професії та місця роботи – серйозний та відповідальний крок. Від цього вибору залежатиме багато – власне благополуччя та добробут сім’ї, можливості реалізації інтересів, перспективи творчого зростання, нові дружні й ділові контакти. Особливо гостро проблема професійного самовизначення стоїть перед старшокласниками, коли формуються їх орієнтири на майбутнє. Саме на цьому життєвому етапі молодь потребує підтримки і кваліфікованої допомоги фахівців.

05 лютого 2019 року на базі КЗО МЦТПУМ за сприяння відділу освіти Марганецької міської ради (головний спеціаліст Бистра О.В.) був проведений профорієнтаційний масовий захід для учнів 10-11-х класів закладів загальної середньої освіти міста. Старшокласники зустрілися з представниками Запорізького національного технічного університету: Кузькиним О.Ф. – деканом транспортного факультету, Турпаком С.М. – професором, завідувачем кафедри транспортних технологій, доктором технічних наук, які в форматі спілкування з майбутніми абітурієнтами, в презентаційній формі ознайомили присутніх з особливостями вступної кампанії, правилами прийому за результатами тестування в ЗНТУ на 2019 рік, графіком ЗНО-2019, з особливостями студентського життя та подальшого працевлаштування. Напрямами підготовки та спеціальностями: «Транспортні технології» за освітніми програмами: «Організація перевезень і логістичне управління на залізничному транспорті», «Організація перевезень і логістичне управління на автомобільному транспорті», «Колісні та гусеничні транспортні засоби», «Двигуни внутрішнього згорання».

/Files/images/P1060834.JPG /Files/images/P1060831.JPG

Транспортний факультет сьогодні не тільки спирається на багатий досвід традицій, але й постійно удосконалюється разом з новітніми тенденціями у машинобудівній та транспортній галузях. Підтримує творчі, наукові та виробничі зв’язки з низкою промислових підприємств, науковими та навчальними закладами, у числі яких: АТ «Мотор-Січ», ПАТ «ЗАЗ», Мелітопольський моторний завод, ЗМКБ «Прогрес», Запорізький державний медичний університет, ПАТ «Запоріжсталь», Харківський національний автомобільно-дорожній університет та інші.

Вибір майбутньої професії - це серйозний крок, який випускники роблять на підставі інформації, отриманої з різноманітних джерел, рівня своїх знань з профілюючих предметів та власних природних здібностей. Вступ до вищого навчального закладу є для них важливим життєвим проектом, над яким майбутні абітурієнти працюють разом з вчителями та батьками.

/Files/images/P1060852.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 289

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.