Підписатися на RSS

Установчий семінар для організаторів навчання кадрів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти І-го рівня атестації Дніпропетровщини

/Files/images/СЕМІНАР 1.jpg

24 вересня 2019 року пройшов традиційний семінар організаторів навчання кадрів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти (далі ЗП(ПТ)О) І-го рівня атестації, організатор навчально-методична служба професійної освіти Дніпропетровщини, в засіданні взяла участь директор КЗО МЦТПУМ Усенко Т.О.

Метою заходу передбачено доведення до учасників відомостей про особливості організації формування трудового робітничого потенціалу на сучасному етапі, які формуються за вимогами ринку праці, роботодавцями та іншими чинниками. Враховуючи велику розгалуженість(мережу) таких закладів на Дніпропетровщині, привернуто увагу учасників до загальних проблем державних навчальних закладів, що випливають із моніторингових результатів минулого навчального року. В першу чергу результатів діяльності професійної (професійно-технічної) освіти, викладених в аналізі Інституту освітньої аналітики МОН України, аналітичних матеріалів, напрацьованих навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області напередодні нового навчального року.

Зосереджено увагу на нових законодавчих та нормативних актах, які обумовлюють необхідність корегування дій навчальних закладів з організації змісту навчання, запровадженні стандартів професійної освіти, базованих на рівнях компетенцій, дуальної форми навчання тощо.

Привернуто увагу до розгортання роботи з зовнішнього оцінювання результатів професійного навчання у форматі проведення Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkillsUkraine».

Запропоновано слухачам бути активними учасниками розроблення проектів нормативних документів професійної освіти, які пропонує Міністерство освіти і науки України.

Керівникам навчальних підрозділів презентовано інформаційні ресурси навчально-методичного центру ПТО у Дніпропетровській області з використання наробок в організації освітнього процесу, в першу чергу розробку освітніх програм за вимогами запровадження професійних стандартів, базованих на рівнях компетенцій.

Директор НМЦ ПТО у Дніпропетровській області Василиненко В.М. переконаний в тому, що функціонування закладів І-го рівня атестації, в яких формується значна доля трудового потенціалу економіки регіону, повинно відбуватися у сучасному правовому, законодавчому полі України.

/Files/images/СЕМІНАР 2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 228

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.