Підписатися на RSS

Вшанування пам'яті Тараса Шевченка

/Files/images/Ш -10.jpg

«Тарас Шевченко!

Досить було однієї людини, щоб урятувати цілу націю»

Остап Вишня

«Він був сином мужика - і став володарем в царстві Духа.

Він був кріпаком - і став велетнем у царстві людської культури»

Іван Франко

Кожен великий народ має свої знакові постаті. Такою постаттю для нас, українців, є Тарас Шевченко. Він був і залишається національним і світовим генієм, справжнім митцем, людиною незвичайної долі і неймовірного таланту.

Тарас Шевченко - вірний син України, багатогранний і часом складний, як саме життя, але він – надзвичайно сильна духом людина. Тарас Шевченко впродовж усього свого життя вогненним словом боровся проти неправди, кайданів – не лише царських, панських, а й, насамперед, духовних, якими був скований та ув’язнений віками його рідний народ.

Щорічно 9 та 10 березня, відповідно до дня народження і смерті, увесь світ, а особливо Україна, вшановуєпам’ять Тараса Шевченка.

У професійних та профільних групах КЗО МЦТПУМ з 04 березня по 07 березня 2024 року проведені тематичні заходи під час яких були переглянуті освітні відео: «З днем народження Тарасе (7 цікавих фактів з життя Шевченка)», «210 років з дня народження Тараса Шевченка – Великого Кобзаря нашого народу», «Тарас Шевченко. Великий талант без кліше», Відеопрезентація (Шевченківські дні) - «До 210-річчя з дня народженняЦікаві факти про Тараса Шевченка».

Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься в пам’яті нащадків, бо він став символом боротьби за свободу та незалежність не одного покоління українців. І сьогодні, у XXI столітті, коли нашу країну вчергове намагаються знищити, слова Шевченка додають усім нам сил для протистояння

«Свою Україну любіть. Любіть її…Во врем’я люте.

В останню, тяжкую минуту

За неї Господа моліть».

На знак вшанування пам’яті Великого Кобзаря працівники колективу КЗО МЦТПУМ поклали квіти до пам’ятника.

/Files/images/Ш - 1.jpg

/Files/images/Ш -2.jpg

/Files/images/Ш -3.jpg

/Files/images/Ш -4.jpg

/Files/images/Ш -5.jpg

/Files/images/Ш -6.jpg

/Files/images/Ш -7.jpg

/Files/images/Ш -8.jpg

/Files/images/Ш -12.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 15

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.